Снимка pexels.comПоне половината пушачи по света тайничко мечтаят да се отърват

...
Снимка pexels.comПоне половината пушачи по света тайничко мечтаят да се отърват
Коментари Харесай

Разработиха ефективен метод за отказване от цигарите - дали този път ще бъдем излекувани!?

Снимка pexels.com

Поне половината пушачи по света тайничко мечтаят да се отърват от порока си. 40% от тях са опитвали да оставят цигарите, само че едвам към 5% съумяват в действителност. 

``
реклама

Учените са открили, че мозъкът на подвластните от никотина работи малко по-различно от този на непушачите. Например, в случай че на непушача му покажат вкусна храна или пари, той ще изпита позитивни страсти, до момента в който пушачът ще остане относително безучастен. Той ще се зарадва, в случай че го почерпите с цигара. Тези промени във усещанията настъпват откакто човек изпуши към 10 цигари. 

Експертите акцентират, че отказването от тютюнопушенето е мъчно, защото тук не става въпрос за някакъв нездравословен табиет, а за взаимозависимост и хронично заболяване.

Британски учени откриват, че при 70% от хората тази взаимозависимост може да се зароди още с първата изпушена цигара. Ето за какво казусът с пушенето не е по никакъв начин за подценяване. 

За да се откаже пушачът от зависимостта си вечно, той би трябвало да организира никотинозаместваща терапия под формата на лепенки, таблетки дъвки, която да е с дълготрайност не по-малко от три месеца. 

Лекарите припомнят също, че молекулярните биолози и химици от Калифорния напълно неотдавна създадоха ваксина против никотиновата взаимозависимост. Тя съдържа фермент NicA2, който нападна никотина в клетките и го унищожава.

Превод " Петел "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР